Prednosti podjetja Remic d.o.o.

Dolgoletne izkušnje pri laserskem varjenju

Leta 2003 smo prvi v Sloveniji ponudili storitev s tehnologijo laserskega varjenja. Sledimo tehnološkim novostim na našem področju in vedno kupujemo najsodobnejšo in najzmogljivejšo opremo, ob tem pa se redno izobražujemo. Zaposlujemo sodelavce iz strojne stroke, ki imajo izkušnje v orodjarstvu. Vedno skrbimo, da kupcu pomagamo rešiti problem. Zadovoljen kupec je naša skrb, zato se jih že vrsto let vedno več obrača na nas.

Najsodobnejša oprema za lasersko varjenje nemškega proizvajalca

Uporabljamo laserje nemškega proizvajalca Alpha Laser. Smo redno v stiku z dobaviteljem in sledimo razvoju ter vsem novostim na tem področju. Razvili smo lastne priprave in pripomočke, ki nam omogočajo natančno in hitro izvedbo varjenja. S tem lahko cenovno ugodno ustrežemo tudi najzahtevnejšim potrebam naših kupcev.

Dobro poznavanje in izkušnje iz orodjarstva

Vsi zaposleni imamo izobrazbo strojne smeri in izhajamo iz orodjarskega poklica. To nam pomaga pri razumevanju zahtev kupcev in zato lahko lažje in bolje opravimo želene posege na delih orodja. Prav tako tudi svetujemo o načinu popravila ali izvedbi spremembe na orodju.

Odzivnost

Naš delovni čas je prilagodljiv. Odpiralni čas je tudi popoldne in ob sobotah. Večino del opravimo v enem dnevu. Za večje posege je možno rezervirati termin. Ob manjših posegih in po predhodni najavi se usluga lahko naredi takoj. Zaprto imamo samo ob nedeljah in državnih praznikih. V času dopustov pa delovni čas prilagajamo potrebam.

Svetovanje

Odločitev o laserskem varjenju ni vedno enostavna. Z veseljem svetujemo, kako pripraviti obdelovanec, da bo var najboljši in izdelek kakovosten ter cenovno sprejemljiv. V mnogih primerih nas kupci vključijo že pri razvoju in konstrukciji, da skupaj najdemo najboljšo rešitev. Če vidimo boljšo rešitev od laserskega varjenja, svetujemo tudi pri tem.

Varjenje unikatnih in serijskih izdelkov

Večina naših del je unikatnih delov s področja orodjarstva, prototipov in vzdrževanja. Vedno več pa je tudi serijski proizvodov, ki izkoriščajo tehnologijo laserskega varjenja. Večja ali manjša serijska varjenja delamo za področja obdelave pločevine, medicine, farmacije, merilne tehnike, elektroindustrije in finomehanike. Naša prednost pri serijskih delih je sposobnost hitre izdelave potrebne vpenjalne in podajalne opreme ter različne stopnje avtomatizacije.

Možnost kombiniranja s TIG varjenjem

V primeru potrebe po večjih nanosih lasersko varjenje lahko kombiniramo s TIG varjenjem.

Možnost manjših ročnih dodelav na obdelovancih

Nudimo ročne obdelave na manjših popravilih kupcem, ki sami nimajo te možnosti. Sami lahko tudi popravimo – pripravimo obdelovance za varjenje, žlebimo, poberemo faze in podobno.

Konkurenčne cene

Cene naših storitev so konkurenčne, čeprav cena za uro laserskega varjenja pri nas ni najnižja na trgu. Kljub temu je lahko naša storitev najcenejša: z zmogljivimi laserji, najboljšo podajalno opremo in izkušenimi varilci delamo zelo hitro in kakovostno. Najdražje je namreč nekakovostno opravljeno delo, ki ga je potrebno ponavljati. Kupcem, ki so glede cene v dvomih, svetujemo naj zahtevajo ponudbo, pri nas jo bodo dobili brezplačno in zelo hitro.

Različni dodajni materiali, trdota tudi do 62 HRc

Dodajni materiali vplivajo na kvaliteto zvara in kasneje na življenjsko dobo orodja. Zato je nabor materialov in izbira pri nas zelo velika:

Orodna jekla, hitrorezna jekla, sintrana jekla, nerjavna jekla, Ampco, aluminij, titan, baker,…

Zmogljivost opreme

Dimenzije obdelovancev:    od 0,05 mm do več kot 1000 mm
Teže obdelovancev:              1 g do 1500 kg
Navarjeni nanosi:                 0,5 mm³ do več tisoč mm³
Premer točke vara:               0,2 mm  do 2 mm